Toto

Entiti Perelman menjual AS$55 juta dalam stok Sci Games

Entiti yang dikawal oleh bekas pengerusi eksekutif Scientific Games Corp Ronald Perelman melupuskan pada hari Isnin hanya lebih 1.96 juta saham dalam Result SGP pembekal peralatan permainan, pada harga yang dipersetujui sebanyak AS$28.00 seunit, iaitu, satu balasan hanya di bawah AS$55 juta.

Saham Scientific Games ditutup pada AS$34.24 pada hari Selasa didagangkan di Amerika Syarikat, meningkat 2.53 peratus pada hari itu.

Pelupusan 1.96 juta saham itu mewakili “tranche tambahan urus niaga jualan yang dipertimbangkan oleh perjanjian pembelian saham yang didedahkan Pengeluaran HK sebelum ini”, kata firma teknologi kasino itu dalam pemfailan AS pada hari Selasa.

Ia meninggalkan kepentingan dikawal oleh Encik Perelman, yang memegang “kira-kira 9.3 peratus” saham biasa kumpulan itu, tambah pengumuman itu.

Pada pertengahan September, telah didedahkan bahawa kawalan Sukan Saintifik bertukar tangan, dengan penjualan 34.9 peratus kepentingan – yang telah dipegang oleh pembiaya Encik Perelman – kepada pihak lain termasuk Caledonia, sebuah firma pelaburan global yang juga telah pada peringkat tertentu menjadi pelabur dalam jenama mesin slot Australia Aristocrat.

Sehingga pengumuman pertengahan September, Scientific Games berkata perubahan pegangan saham akan dicapai dalam “berbilang peringkat”, dan Result HK menjelang akhir rombakan pemilikan “tiada pelabur dijangka akan memiliki lebih daripada 9.9 peratus saham tertunggak” secara berfaedah. kumpulan.

Berikutan perjanjian itu, Jamie Odell, bekas ketua eksekutif Aristocrat Leisure Ltd, telah dibawa masuk ke Scientific Games sebagai pengerusi eksekutifnya.

Pada akhir September, diumumkan bahawa Tim Throsby, warga Australia yang sehingga Mac tahun lalu mengetuai Barclays Bank Plc yang berpangkalan di Result SDY United Kingdom, telah dilantik sebagai pengarah bebas Sukan Saintifik.